Nieuws

De paradox van talentmanagement

Volgens Van Dale is talent; (natuurlijke) begaafdheid, gave. Iedereen heeft het, dat is mijn overtuiging, bovendien is talent te ontwikkelen! De term talentmanagement roept bij mij altijd nieuwsgierigheid op, want naar mijn idee is talentmanagement in zichzelf een leeg begrip, maar krijgt kleur door de context en de aanpak.

Gebruik maken van sociale media bij verandermanagement

Sarah Clayton, directeur bij consultant Weber Shandwick, stelt dat meer communiceren en het trainen van managers bij verandertrajecten slechts een minimaal effect heeft. En dat terwijl verandering bij organisaties nu aan de orde van de dag is.

Lees meer: Gebruik maken van sociale media bij verandermanagement

Opleiden: intern, extern of incompany?

Heeft iedereen in je organisatie de juiste competenties om zijn werk te doen zodat de organisatie goed draait? Een goed streven maar een ideaal plaatje dat je niet snel ziet want iedereen en alles verandert voortdurend. 

Lees meer: Opleiden: intern, extern of incompany?

'Aantoonbaar meer rendement met scholing voor vaste én tijdelijke werknemers'

Investeren in opleidingen voor werknemers blijkt voor veel werkgevers een grote drempel. Slechts 31 procent van Nederlandse werknemers met een vast contract volgt een opleiding welke wordt betaald door de werkgever.

Lees meer: 'Aantoonbaar meer rendement met scholing voor vaste én tijdelijke werknemers'

Sluiten
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie